Grand Via

Despre Domeniu

Crama GRAND VIA  are în dotare utilaje și mașini performante care asigură o calitate deosebită a vinului obținut: două prese pneumatice cu comenzi electronice, buncăr inox cu comandă electronică, zdrobitor care separă ciorchinii de boabe, instalație de răciere a mustului tub în tub.

Presele funcționează pe bază de programe stabilite de inginerul oenolog. Societatea dispune de stație automatizată de imbuteliere a vinurilor  în sticle de ¾, filtru cu kiselgur, tangențial și microbiologic.

Vinurile obținute sunt păstrate în cisterne din inox de diverse capacitați, iar vinurile roșii și aromate trec obligatoriu prin vinificatoarele speciale pentru fermentare în scopul obținerii aromelor specifice și a culorilor.

Strugurii sunt recoltați manual în bene de inox speciale , sub protecție de azot,  iar mustul obținut se răcește cu ajutorul unei instalații de tip tub in tub. Toate acestea conduc la obținerea an de an a vinurilor de calitate, confirmate și prin numeroasel medalii  obținute la concursurile de specialitate la care am participat.

MĂRIME DOMENIU
70 hectare
SOIURI
Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Feteascâ Neagră, Sauvignon Blanc, Traminer, Muscat Ottonel, Chardonay, Pinot Gris, Tămaioasă Romanească

NOTE
Primul producător de vinuri ecologice din Județul Vrancea

Grand Via

Locație & Facilități

Domeniile GrandVia - Producator de vinuri ecologice din Vrancea, Romania, vinuri cu un caracter vioi, fiind obținute din plantații de viță de vie ecologice.
Grand Via, vin Romania, producator vinuri romania, producator vinuri ecologice, producator vinuri ecologice Romania, vin ecologic, podgoriile Grand Via, Panciu Vrancea, Vrancea, vin alb, vin rose, vin rosu, vin sec, vinuri seci, cabernet sauvignon, cabernet sauvignon rose, pinot noir, feteasca neagra, chardonnay, sauvignon blanc, vin bio, vita de vie, degustare vin,  producator vinuri, Vrancea, Panciu Vrancea, Romania, Europa, organic wine, organic grapes, white wine, red wine, dry wine, dry wines, winery, wine, vineyard, romanian wine producer, romanian organic wine producer, romanian cuisine wine, Romanian vineyard

Un rol important în obținerea de vinuri de calitate îl deține laboratorul societății dotat cu toată aparatura necesară și inginerul oenolog, care prin analizele efectuate ne ajută să luam cele mai potrivite decizii, începând cu recoltatul strugurilor, care in toate cazurile se realizează la maturitate deplină, la vinificația acestora și apoi la condiționarea și păstrarea vinului până la livrare pe piață.

De asemenea avem și un salon de degustări pentru turiștii ce ne vizitează organizat sau ocazional, unde sunt expuse numeroasele diplome si medalii obținute în cei 15 ani de istorie a proprietății viticole.

Adresa

Str Libertății 102, Panciu Vrancea